Ana içeriğe dön

KWORKS'22 Teknoloji Girişimleri Hızlandırma Programı

KocUniversity

Derslerin Başlangıcı

KWORKS'22 Teknoloji Girişimleri Hızlandırma Programı

KWORKS'22, KWORKS Hızlandırma, KWORKS Ön Hızlandırma olmak üzere 2 farklı programa seçilen girişimlerle birlikte 12 ay boyunca sürecek bir programdır.

KWORKS'22 Hızlandırma Programları'nda yer alan girişimler, program kapsamında yer alan eğitimleri bu sayfa üzerinden takip edebilecektir.

Katılım Şartları

KWORKS'22 Eğitimleri yalnızca KWORKS Hızlandırma Programlarına kabul edilen girişimler için hazırlanmıştır. KWORKS Hızlandırma Programlarına katılım için ayrıntılı bilgiyi kworks.ku.edu.tr/basvuru adresinden alabilirsiniz.

KWORKS EKİBİ

Course Staff Image #1

Dr.Mahmut N.Özdemir

Dr. Mahmut N. Özdemir doktorasını strateji ve inovasyon yönetimi alanında dünyanın en prestijli yönetim bilimleri fakültelerinden olan Rotterdam School of Management Erasmus Üniversitesi'nden 2011'de almıştır. 2011-2018 arası yardımcı doçent olarak çalıştığı Koç Üniversitesi'nde lisans öğrencilerine ilk kez düzenli olarak verilen girişimcilik dersini hayata geçirmiştir. 2000'in üzerinde öğrenci bu dersi almıştır. 2018'den beri KWORKS direktörü olarak girişim hızlandırma programlarını yönetmektedir. Aynı zamanda kendisi UNVEST Yeni İş Geliştirme Direktörü olarak KWORKS mezunu girişimlerin tohum yatırım süreçlerini yönetmektedir.
Kurumsal şirketlerin inovasyon stratejisi ve süreçleri üzerine çalışan Özdemir çok sayıda şirkete inovasyon ve açık inovasyon stratejisi danışmanlığı vermiştir. Girişim sermayesi yatırımları, kurumsal girişim sermayesi yatırımları, kurumsal inovasyon stratejileri, açık inovasyon ve yalın girişim yöntemleri uzmanlık alanlarıdır.

Course Staff Image #1

Dr.Beril Boyacıoğlu Bakır

Dr. Beril Boyacıoğlu Bakır Metalurji ve Malzeme mühendisliği B.S., M.S. ve MBA derecelerine sahiptir. Doktorasını Koç Üniversitesi İşletme Fakültesi Yönetim ve Strateji alanında tamamlamıştır. Doktora tezi Google, Apple gibi teknoloji devlerinin teknoloji girişimlerini yetenekli insan kaynağına sahip olmak amacıyla satın alması alması olarak tanımlanan "acqui-hire" olgusu üzerinedir. Doktora öncesinde TÜBİTAK SAGE'de 6 yıl ve Turkcell'de 1 yıl proje yönetimi tecrübesi bulunmaktadır. Şubat 2019'dan beri KWORKS Koordinatörü olarak görev yapmakta olan Bakır merkez bünyesinde yürütülen tüm programların koordinasyonundan sorumludur. Ek olarak programlar kapsamında Yalın Girişim Yöntemleri, Yatırımcı Sunumu Hazırlama, Çıkış Stratejileri gibi konularda eğitimler vermekte ve girişimlere mentorluk yapmaktadır.

Course Staff Image #2

Bora Çıkıkçıoğlu

Bora Çıkıkçıoğlu lisans eğitimini Bilgisayar Mühendisliği, yüksek lisansını ise Adli Bilişim alanında tamamlamıştır. Kariyeri boyunca çeşitli kurum, girişim, organizasyon ve kişilerin marka ve dijital pazarlama danışmanlığını yapmasının ardından, Demirören Medya'da dijital yayıncılık ve Cohous'ta telekomünikasyon ve mobil uygulama alanlarında proje yöneticisi olarak görev almıştır. 3 yıl boyunca reklam ajanslarında dijital pazarlama birimlerinde yöneticilik tecrübesinin ardından Ocak 2019'dan itibaren KWORKS'te Teknoloji Girişimciliği Programları Uzmanı olarak görev almaktadır.

Course Staff Image #2

Belgin Aytun

2008 yılında Ege Üniversitesi Biyoloji bölümü, Mikrobiyoloji anabilim dalında lisans, 2011’de İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümünde Biyoinformatik alanında tezli yüksek lisansını tamamladı. “Bourse Master Ile-de-France” bursunu kazanarak, Evry-Val-d’Essonne Universitesi Sistem and Sentetik Biyoloji bölümünde tezli yüksek lisansını 2012’de yaptı. 2013 yılında Pisa Üniversitesi’nde MBA programına katıldı, startup şirketleri için iş planı hazırladı ve akademik girişimlerin yatırımcı sunumlarını gerçekleştirdi. 2015 yılında Risk Sermayesi konusunda tezini tamamladı.

Course Staff Image #2

Gizem Deniz Karakaya

Gizem Deniz Karakaya, lisans eğitimini Kocaeli Üniversitesi Mekatronik Mühendisliği Bölümü'nde tamamlayarak lisans döneminde ilgisini çeken girişimcilik ekosistemini kariyer hedeflerinin bir parçası haline getirmiştir. İstanbul Teknokent Entertech Uluslararası Hızlandırma Programı'nda Proje Uzmanı olarak yer almış, pandemi dönemine kadar aktif bir şekilde yürütülen ICUBE Programı'na eş zamanlı olarak; İstanbul Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi- Cerrahpaşa üniversitelerinin akademisyen ve öğrencilerine hizmet veren İstanbul Teknoloji Transfer Ofisi Fikri Mülkiyet ve Lisanslama Yönetimi Birimi'nde birim sorumlusu olarak hizmet vermiştir. Şubat 2021'den itibaren çalışma hayatına Koç Üniversitesi KWORKS ile, KWOKRS Hızlandırma Programları kapsamında Uzman Yardımcısı olarak devam etmektedir. KWORKS'21 eğitim takvimi içerisinde Yalın Girişim Metodolojisi, İş Modeli Tuvaline Giriş ve Scrum eğitimlerimlerini verecektir.

Course Staff Image #2

Nihan Bay

.

Sıkça Sorulan Sorular

Online eğitimlere katılmak için hangi web tarayıcısını kullanmalıyım?

Online eğitimlerimiz için kullandığımız The Open edX platformu Chrome, Edge, Firefox, Internet Explorer, veya Safari'nin güncel versiyonlarında kullanılabilmektedir.

Desteklenen tarayıclarımızın listesine linkten ulaşabilirsiniz.